Prírodné sójové sviečky v originálnom dizajne

Obľúbili ste si aj vy jednu z naviac populárnych bytových dekorácií, ktorou sú sviečky? Pri výbere vás iste bude zaujímať ich dizajn, informovať by ste sa mali aj o kvalite a materiáli, z ktorého sú vyhotovené. Ak hľadáte niečo naozaj jedinečné a navyše ekologické, vyskúšajte prírodné sójové sviečky vyrobené na Slovensku.

Sójové sviečky podľa vášho vkusu

Aké dekorácie máte najradšej? Sú to rôzne zvieratká a postavičky alebo sa vám páči niečo viac romantické? Prírodné sójové sviečky si môžete vybrať v rôznych tvaroch. K dispozícii sú tiež minimalistické sviečky v tvare valca či hrušky a môžete si objednať aj prevedenie podľa seba. Stačí napísať, akú farbu a tvar by ste chceli, a my ju pre vás radi vyrobíme.

Kvalitný vosk čisto rastlinného pôvodu

Sójové sviečky vyrábame bez použitia živočíšnych zložiek z prírodného sójového vosku. Sú výbornou alternatívou k parafínovým sviečkam, ktoré pochádzajú z neobnoviteľných zdrojov. Sójový vosk je naproti tomu získavaný z olejových výťažkov sójových bôbov, ktorých pestovanie je šetrné k životnému prostrediu.

Žiadne škodliviny

Zvyšky sójových sviečok sú biologicky odbúrateľné a odpad z nich nezaťažuje životné prostredie. Pri horení vosku sa do vzduchu navyše neuvoľňujú žiadne zdraviu škodlivé látky. Na rozdiel od parafínových sviečok sa z nich neuvoľňujú ani čierne sadze a látky s karcinogénnymi účinkami. Splodiny z parafínu sa okrem toho usádzajú tiež na svietniku, nábytku a v bytovom textile. Ich negatívne pôsobenie môže na vás preto vplývať aj po dohorení.

Vegan a vhodné aj pre alergikov

Dekoratívne sójové sviečky sú vyhotovené z oleja sójových bôbov. Sú vegan a budú vyhovovať aj ľuďom s problémami s alergiami. Ich čisté zloženie nepredstavuje problém dokonca ani pre malé deti.

Esenciálne oleje pre príjemnú vôňu

Plamienky sviečok vám pomôžu vykúzliť očarujúcu romantickú atmosféru počas stretnutia s vašou polovičkou, dotvoria oslavu narodenín aj iného sviatku. Môžete si ich zapáliť, aj keď ste doma sami. Sviečky prispievajú k celkovému uvoľneniu a ich pomalé horenie podporuje relaxáciu. Pridané vône majú priaznivý vplyv na náladu a odbúravajú stres. Sójové sviečky vás potešia aj pomalším uvoľňovaním vône, ktorá si udrží svoju intenzitu počas celej doby horenia. Vďaka tomu, že teplota topenia sójového vosku je nižšia, ich príjemná aróma rozvonia vašu domácnosť oveľa rýchlejšie.

Ako sa vyrábajú bio sójové sviečky

Pri výrobe sviečok používame sójový vosk KeraSoy Pillar bez pridania palmového vosku v bio kvalite. Doba ich horenia je pritom až o 50 % dlhšia ako pri použití parafínového vosku. Postupným zahrievaním sa vosk rozpustí, pridajú sa do neho vonné esenciálne oleje a farbivá. Takto pripravený roztok sa nalieva do foriem, v ktorých sa nechá postupne vychladnúť. Po dôkladnom stuhnutí sa môžu hotové sójové sviečky z formy vytiahnuť.

Hand made výroba zo Slovenska

Pripravujeme pre vás unikátny dizajn sviečok, ktoré pre vás vyrábame s láskou k tvoreniu. Každý kúsok prejde počas výroby našimi rukami niekoľkokrát, až kým ho nezabalíme a neodošleme na cestu k vám. Aby ste sa mohli spoľahnúť, že sójové sviečky ku vám dorazia nepoškodené, každú balíme do drevitej vllny a následne do krabičky.